Een goede back-up is belangrijk!

Een back-up is van zeer groot belang om te voorkomen dat belangrijke data niet verloren gaat. Elk jaar weer raken vele mensen hun data kwijt door bijvoorbeeld diefstal, brand, virus of een gecrashte schijf. Dat het kwijtraken van onvervangbare gegevens een nachtmerrie is, mag duidelijk zijn. Het probleem is echter dat lang niet iedereen regelmatig back-ups maakt. Omdat een back-upmaken tijd kost en regelmatig moet worden uitgevoerd, wordt het gemakkelijk op de lange baan geschoven.

Om een back-up te maken is het handig om twee externe harde schijven aan te schaffen. Zo’n extra disk is niet zeer duur, eenvoudig aan te sluiten en biedt veel opslagruimte. Voor het automatisch maken van een back-up kan je gebruikmaken van een apart back-up programma. Hier stel je zelf in welke mappen en bestanden worden geback-upt. Daarna wordt op gezette tijden, geheel automatisch een back-up gemaakt. Hiervoor dienen de computer en de externe harde-schijf wel aan te staan.

Vergeet niet om regelmatig de back-up schijf te ruilen met de andere schijf. Zo heb je altijd twee recente back-ups en kan je de tweede schijf op een andere locatie veilig bewaren.

Back-up voor het MKB

Zowel je bestanden, administraties als email berichten zijn van groot belang voor de continuïteit van een onderneming. Zorg dat je hier altijd de beschikking over hebt, ook na een eventuele calamiteit die schade toe heeft gebracht aan harde schijven of een server.

Maak bijvoorbeeld gebruik van een online back-up, naast de back-up strategie die je offline hanteert. Dit voorkomt schade door brand of diefstal en zorg er bovendien voor dat de bestanden met behulp van een internet verbinding terug te halen zijn.

 

Wat is voor jou de beste back-up keuze?

Dat het verstandig is een kopie van jouw bestanden op een andere plek dan je computer te bewaren, staat vast.

Ga je momenteel op de juiste manier met jouw data om?
Hoe betrouwbaar is je back-up nu?
Wat kost je back-up nu?
En wat kost het als het onverhoopt toch eens misgaat?

Je keuze is afhankelijk van de apparaten en de diensten die je al gebruikt, wij helpen je graag de juiste keuze te maken.

Voor advies of een vrijblijvende prijsopgave:
bel: 023-8200292
mail: support@melchiorict.nl