Tips voor je website

Het is belangrijk dat de bezoeker zich prettig voelt op jouw website.
De website moet er aantrekkelijk uitzien en klanten moeten er eenvoudig de weg kunnen vinden.
Het doel van klanten op je website is immers dat ze geïnformeerd worden, een offerte aanvragen of een bestelling plaatsen.
Hierbij enkele belangrijke tips op een rij:

Investeer

Investeer in een professionele, goede en veilige website voor jouw bedrijf. Dat is het begin.

Contact

Maak het eenvoudig om contact met het bedrijf op te nemen, al vanaf je home-pagina. Dat maakt de stap naar contact kleiner.

Kleurgebruik

Denk hierbij aan rustige, goed leesbare kleuren. Ook teveel kleuren maken de website onrustig en de leesbaarheid minder.

Lettertype

De leesbaarheid van je website is van groot belang. Het lettertype dat je kiest, beïnvloed dan ook een groot deel hiervan. De meer standaard lettertypes zijn over het algemeen goed te gebruiken. Een speciaal lettertype kan mooi zijn maar kan de leesbaarheid nadelig beïnvloeden.

Overzichtelijke structuur

Maak duidelijke menuknoppen, zodat het voor de bezoeker direct duidelijk is hoe de website werkt en waar hij de benodigde informatie kan vinden.

SEO

Maak bijvoorbeeld gebruik van een Google AdWords om de strategische trefwoorden, SEO en tekst te bepalen.

Social media

Voeg sociale media toe op je website en link naar je social media door middel van knoppen. Link op uw sociale media ook naar uw website om naamsbekendheid van uw bedrijf en uw site te laten groeien.

Tablet en smartphone

Maak een tablet en smartphone-vriendelijke ofwel een responsive website. Je website is dan ook op deze apparaten goed leesbaar.

Tekst

Houd de website eenvoudig en overzichtelijk. Met te lange stukken tekst is de kans groot dat de bezoeker overdonderd raakt en daardoor de website direct zal verlaten.

Wat is je doel en wie is de doelgroep?

Denk aan het werven van klanten, het schrijven van blog berichten, het geven van informatie etc. Moet het uitbundig of juist zakelijk?